Reconditionare

Încă de la lansare, Multiplan Electronics SRL și asumat un rol fruntaș în distribuirea și recondiționarea sistemelor de calcul pe piața din România. Ne mândrim cu experiența dobândită în decursul celor 24 de ani de muncă competentă, dăruire și integritate.

Începând cu doar o mână de angajați în 1994, afacerea noastră locală de recondiționare a sistemelor de calcul s-a transformat într-o companie consacrată cu aproape 100 de angajați, o flotă proprie de vehicule, o prezență on-line puternică și un portofoliu impresionant de parteneri de afaceri atât în România cât și în străinătate.

Oare ce reprezintă “refurbishing” (recondiționarea)? Originea cuvântului provine din „furbiss”-ul anglo-francez din secolul al XIV-lea, o rudă îndepărtată al unui cuvânt germanic care înseamnă a lustrui, adică a reda unui obiect lustrul de deunăzi. Cu toate acestea, semnificația s-a schimbat odată cu trecerea timpului, iar acum, în esență, înseamnă ”a aduce un produs vechi sau deteriorat – returnat anterior producătorului sau vânzătorului – la o stare complet funcțională și un aspect îmbunătățit asemănător celui nou”

Recondiționarea echipamentelor IT este un proces interesant care constă în mai multe etape și necesită competențe foarte specifice din partea tuturor angajaților. Drumul lung de la achiziție până la distribuție implică ștergerea de date, curățarea, testarea, instalarea software, ambalarea și multe alte procese ce trebuie efectuate cu precizie pentru a efectua o recondiționare decentă și în cele din urmă a ajunge cu succes la remarketing.

Achiziția

Sursele noastre de tehnică de calcul recondiționată provin din echipamente de leasing și stocuri excedentare, în principal din Europa de Vest sau Statele Unite. Aceste surse asigură un flux constant de cantități considerabile de PC-uri brand, laptopuri brand, monitoare, servere, etc.

  • Echipamente de leasing –  corporațiile, companiile mari, instituțiile financiare sau cele guvernamentale tind să închirieze prin leasing tehnică de calcul nou-nouță de la mărci recunoscute și apoi să înlocuiască întreaga gamă de echipamente în cicluri de 3-5 ani.
  • Stocuri excedentare – din diferite motive, vânzătorii tind să acumuleze  stocuri excedentare de tehnică de calcul. Deși acestea nu se mai află în prim-planul dezvoltării tehnologice, dar au fost și încă sunt considerate mai mult decât capabile și avansate.

Ștergerea datelor

În ceea ce privește implicările legale, ștergerea datelor este un proces extrem de important în procesul nostru de recondiționare. Toate dispozitivele de stocare fiind șterse la primul contact. Datorită naturii surselor noastre de aprovizionare, există șanse ca date confidențiale să rămână în urmă pe sistemele informatice achiziționate de noi. Pentru a preveni posibilele breșe sau exploatări neautorizate, toate dispozitivele de stocare sunt șterse în siguranță în conformitate cu cele mai înalte standarde.

Dezasamblare, reparația, înlocuirea, reasamblarea

După ștergerea datelor de pe dispozitivele de stocare, toate echipamentel sunt supuse unui examinări amănunțite și sunt verificate atât din punctul de vedere al functionalității cât și cel estetic. Aceasta este o etapă vitală a recondiționării, deoarece componentele defecte sau cele lipsă sunt reparate sau înlocuite pe loc de tehnicienii noștri. Totodată, în etapa aceasta putem reconfigura produsul în funcție de nevoile partenerilor noștri. În cazuri rare, se face reballing la chip-uri BGA cu propriul nostru aparat de reballing de către personalul calificat. În cele din urmă se reaplică pasta termică pe componente specifice și sunt montate restul componentelor, trecând la următoarea etapă.

Curățarea

Toate dispozitivele electronice inclusiv echipamentele IT necesită o curățare temeinică după perioade lungi de utilizare. Atât exteriorul cât și interiorul sunt curățate pentru a îndepărta praful, murdăria și diverse particule care se găsesc în interiorul sau ep suprafața perifericelor. Tehnicienii noștri folosesc o combinație de aer comprimat  și ventilatoare de evacuare de înaltă performanță pentru a îndepărta eficient praful de pe componente, radiatoare, canale și interiorul pereților carcasei. Exteriorul carcaselor, suprafața capacelor laptop-urilor, tastaturie și ecranele monitoarelor / LCD-urilor sunt curățate cu lichide de curățare specifice pentru a elimina orice urmă de praf și alte impurități cum ar fi urmele de adeziv.

Controlul calității

Toate echipamentele trebuie să treacă printr-un test final de calitate înainte de instalarea software-ului și / sau ambalarea și transportul. Toate componentele sunt verificate de tehnicienii noștri, programele de depanare și benchmarking verifică stabilitatea și funcționalitatea sistemului, asigurându-ne că totul este pe deplin operațional. Toate rezultatele testelor sunt documentate și înregistrate digital. Dacă un echipament nu trece de controlul calității, acesta va fi trimis înapoi la dezasamblare și reparații.

Dacă echipamentul trece testul, componentele externe care prezintă semne de uzură sau zgârieturi ușoare primesc un strat nou de vopsea sau li se aplică un strat de folie; Echipamentele din categoria 2 și 3 cu urme de lovituri și zgârieturi grele pot fi supuse unor proceduri mecanice de reparație până când își recapătă forma originală; tastaturile decolorate de laptop sunt, uneori, retipărite cu imprimanta noastră tastatură specială și pot primi, de asemenea, o alocare diferită.

Instalarea softwareului

Odată cu finalizarea curățării și al controlului calității, tehnicienii noștri vor începe instalarea sistemelor de operare care pot include Linux sau Microsoft Windows conform solicitărilor partenerilor noștri. Datorită parteneriatului nostru cu Microsoft, am obținut licențe pentru sisteme de operare (MAR) specifice partenerilor certificați pentru recondiționare. Astfel, putem oferi clienților noștri prețuri mult mai accesibile decât oricând pentru licențele sistemului de operare Windows. Tehnicienii software vă asigură că sistemele de operare instalate de noi sunt întotdeauna la zi cu cele mai recente service pack-uri.

Ambalare, transport, distribuție

Toate echipamentele noastre sunt sigilate, ambalate, etichetate și gata de expediere la nivel național și internațional. Metodele de ambalare și materialele pe care le folosim îndeplinesc unele dintre cele mai înalte standarde pentru a menține integritatea produsului în timpul transportului. Materialele noastre de protecție și materiale de umplutură includ separatoare de carton de înaltă calitate și de înaltă densitate, folie individuală de protecție pe fiecare produs și folie cu bule mari (sau polistiren în funcție de tipul produsului).

Echipa noastră de consultanți vânzări și managerii de cont cu experiență se asigură întotdeauna că toți partenerii de afaceri să profite la maxim în urma investiției în produsele recondiționate, reafirmând politica firmei noastre.